Un bărbat de 48 de ani, urmărit internaţional la cererea autorităţilor britanice pentru implicare în cazul celor 39 de migranţi vietnamezi găsiţi morţi într-un camion, în 2019, în Essex, a fost prins la Bucureşti. El a fost reţinut, iar ulterior arestat pentru 30 de zile, pentru a fi extrădat în Marea Britanie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
UPDATE - Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea provizorie a bărbatului, pentru o perioadă de 30 de zile, în vederea extrădării, a precizat Poliţia.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - "Astăzi, 10 august, în Bucureşti, poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale - Serviciul Urmăriri au depistat un bărbat, de 48 de ani, urmărit internaţional, la solicitarea autorităţilor judiciare din Marea Britanie, care au emis un mandat european de arestare, pentru săvârşirea infracţiunii de omor prin imprudenţă (omor din culpă) şi conspiraţie la sprijinirea migraţiei ilegale. Din cercetări a reieşit că, împreună cu alte persoane, bărbatul ar fi organizat şi coordonat transportul ilegal al mai multor migranţi, în Marea Britanie, în interiorul unuia dintre camioanele deţinute de o grupare infracţională, folosit în acest scop", a transmis Poliţia Română.
 
Conform sursei citate, este vorba despre cazul din 23 octombrie 2019, când în Essex, Marea Britanie, au fost identificate trupurile neînsufleţite a 39 de cetăţeni vietnamezi, bărbaţi, femei şi copii, cu vârste cuprinse între 15 şi 44 de ani, care s-au sufocat, după ce ar fi fost închişi într-o remorcă, timp de aproape 12 ore. 
 
Bărbatul a fost audiat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti şi a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat la Curtea de Apel Bucureşti, cu propunere de arestare provizorie, în vederea extrădării, în favoarea autorităţilor britanice.
 
Activitatea investigativă s-a derulat în colaborare cu poliţişti din cadrul I.P.J. Bacău – Serviciul Investigaţii Criminale – Compartimentul Urmăriri, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău.
 
În 23 octombrie 2019, cadavrele a 31 de bărbaţi şi opt femei au fost găsite într-un container, în zona industrială Grays, la est de Londra. Containerul provenea din portul blegian Zeebruges. La acea vreme, au fost arestaţi şoferul, nord-irlandez, şi alţi doi conaţionali. Alţi trei suspecţi au fost arestaţi şi eliberaţi pe cauţiune, în cadrul anchetei.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.