O avalanşă s-a produs, sâmbătă după-amiază, în masivul Bucegi, sub vârful Ţigăneşti. Salvatorii montani au ajuns la cele două persoane care au fost surprinse de avalanşă, una dintre acestea fiind în stare foarte bună, în timp ce a doua este conştientă, însă a suferit un traumatism care necesită condiţii speciale de deplasare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Salvamontiştii au ajuns la cele două persoane surprinse de o avalanşă în Masivul Bucegi, una dintre acestea fiind în stare foarte bună, în timp ce a doua este conştientă, însă a suferit un traumatism care necesită condiţii speciale de deplasare.

Salvatorii montani au ajuns, sâmbătă după-amiază, la cele două persoane care au fost surprinse de o avalanşă produsă în masivul Bucegi, sub vârful Ţigăneşti.

”O persoană este în stare foarte bună. Cealaltă persoană este conştientă, dar în cazul acesteia există o suspiciune de traumatism de bazin sau de coloană şi trebuie să avem mare grijă în ceea ce priveşte transportul”, a declarat şeful Salvamont, Sabin Cornoiu.

Acesta a precizat că din cauza acestui traumatism persoana surprins de avalanşă trebuie transportată ”cu grijă”.

UPDATE -  "Salvamontiştii care intervin în sprijinul celor două persoane surprinse de o avalanşă în Masivul Bucegi, sâmbătă după-amiază, sunt în apropierea locului în care se află una dintre acestea ş urmează să o recupereze.

”Echipele de salvatori sunt la zece minute de locul în care se află prima persoană, cunosc locul, urmează să ajungă a ea şi să o coboare”, a declarat şeful Salvamont România, Sabin Cornoiu, pentru News.ro.

În ceea ce priveşte cea de-a doua persoană, şeful Salvamont a precizat că nu se cunosc date despre aceasta.

"Acesta a precizat că salvatorii cred că şi a doua persoană a scăpat, întrucât salvatorii au primit apeluri de ajutor de pe două telefoane diferite, însă atunci când a revenit cu telefon doar unul dintre numere a mai putut fi contactat.

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Informaţiile sunt incerte, dar există varianta ca ambele persoane să fie în viaţă, dar să nu se poată vedea sau contacta”, precizează Salvamont.
 
O echipă de salvamontişti din Râşnov se îndreaptă către locul evenimentului.
 
Şeful Salvamont România, Sabin Cornoiu, a declarat la Antena 3 că salvatorii au primit două apeluri de pe două numere diferite, iar când au revenit cu telefoane la cele două numele doar una dintre persoane a răspuns.
 
Cornoiu a precizat că salvatorii au alertat un elicopter, însă intervenţia acestuia nu este posibilă din cauza condiţiilor meteo.
 
Cornoiu a precizat că în zona unde s-a desprins stratul de zăpadă era prognozat un risc mediu de producere a unei avalanşe.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.