O ursoaică a rămas blocată într-un gard de sârmă, vineri dimineaţă, iar jandarmii anunţă că aceasta trebuie tranchilizată pentru a fi eliberată. Ulterior s-a constatat că animalul avea răni grave, întrucât se prinsese într-o capcană pusă intenţionat. Jandarmii au anunţat că se va întocmi proces-verbal pentru braconaj cu autor necunoscut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Jandarmii au precizat că ursul a fost eutanasiat din cauza rănilor provocate de capcana pusă de oameni. 
“Ursul a fost eutanasiat din cauza rănilor provocate de capcana pusă intenţionat de oameni. Nu a fost prins accidental în gard. Se va întocmi proces-verbal de constatare pentru infracţiunea de braconaj cu autor necunoscut”, au anunţat reprezentanţii Jandarmeriei Alba.
UPDATE: Reprezentanţii Jandarmeriei Alba au mai anunţat că ursul a fost tranchilizat şi va fi eliberat din gardul de sârmă. 
 
“Ursul a fost tranchilizat. Urmează sa fie eliberat din gardul de sârmă, iar după ce va trece efectul medicamentaţie va fi eliberat în zonă”, au mai transmis jandarmii.
 
UPDATE: ”Tranchilizarea se va face de către un medic veterinar, in jurul orei 10.00, în conformitate cu prevederile OUG 81 din 21 iulie 2021 privind aprobarea metodelor de intervenţie imediată pentru prevenirea şi combatetea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor şi bunurilor acestora, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative”, au transmis jandarmii. 
 
ŞTIRE INIŢIALĂ: Reprezentanţii Jandarmeriei  Alba au anunţat, vineri dimineaţă, că au fost sesizaţi despre faptul că în satul Valea Lupşii, în zona ”Pe Selişte”, se află o ursoaică cu doi pui. 
 
“La apel s-a deplasat un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Montani Roşia Montană. Ursoaica este blocată intr-un gard de sârmă şi, pentru eliberare, trebuie să fie tranchilizată”, au precizat jandarmii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.