Salvamontiştii din Sibiu şi Argeş au intervenit, în noaptea de miercuri spre joi, în Munţii Făgăraş, pentru salvarea unei persoane care a căzut din peretele Lespezi către Calţun. Victima se afla la 80 de metri în abrupt. O altă persoană a murit, iar trupul va fi recuperat joi, cu ajutorul unui elicopter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Şeful Salvamont Argeş, Adrian Sănduloiu, a solicitat, pentru ziua de joi, elicopterul pentru a interveni în zonă.

Aenonava ar urma să ia cadavrul persoanei decedate, dar şi supravieţuitorul, care a rămas peste noapte, alături de salvamontişti, la Refugiul Călţu. 

”Dacă acest lucru nu va fi posibil, vom interveni pentru aducerea supravieţuitorului în condiţii de siguranţă la baza muntelui şi recuperarea corpului celui de-al doilea”, au transmis reprezentanţii Salvamont Sibiu. 
 
Aceştia au precizat că turiştii sunt cetăţeni români, de 31 - 32 de ani. 
 
De asemenea, ciobanul care acuza stări de rău a fost predat Ambulanţei în jurul orei 4.00. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: Salvamontiştii din Sibiu şi Argeş au intervenit, în noaptea de miercuri spre joi, în Munţii Făgăraş.

Echipele au fost sesizate că două persoane au căzut din peretele Lespezi către Calţun, iar una este decedată.

”Supravieţuitorul a fost scos din perete de doi salvatori argeşeni. Acesta se afla la aproximativ 80 de metri în abrupt, deasupra grohotişului de la bază”, au transmis salvamontiştii.

Recuperarea persoanei s-a făcut după câteva ore de intervenţie.

Persoana decedată va fi evacuată, joi, cu un elicopter.

De asemenea, salvamontiştii din Sibiu au mai intervenit pentru salvarea unui cioban din zona Turnu Roşu care acuza stare de rău şi vomita sânge.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.