Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a anunţat sâmbătă, după o întâlnire cu reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere şi experţi convocată în urma accidentului din judeţul Ialomiţa soldat cu moartea a zece persoane, că, începând de luni vor fi făcute controale în trafic şi că va emite un ordin privind introducerea dispozitivelor de scanare a retinei, pentru a identifica oboseala şoferilor. El a precizat că tahograful TIR-ului implicat în accident a fost recuperat şi că e destul de avariat, dar a spus că nu crede că obpseala a foost cauza accidentului. Cuc a răspuns şi acuzaţiilor preşedintelui Klaus Iohannis ca urmare a accidentului. Zece persoane au murit şi alte şapte au fost rănite după ce un autotren şi un microbuz s-au ciocnit sâmbătă dimineaţă, în judeţul Ialomiţa, între Slobozia şi Urziceni. Răniţii au fost duşi la spitale din Slobozia, Urziceni şi din Bucureşti. Două dintre victimele accidentului, internate iniţial la spitalul din Slobozia, au fost aduse cu elicopterul la Bucureşti. Celelalte victime transportate la spitale din Capitală au suferit rupturi de splină, politraumatisme, plăgi faciale şi fracturi, conform datelor prezentate de către ministrul Sănătăţii Sorina Pintea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Accidentul din Ialomiţa: Ministrul Transporturilor anunţă controale în trafic şi introducerea dispozitivelor de scanare a retinei, pentru a identifica oboseala şoferilor. Tahograful TIR-ului implicat în accident a fost recuperat dare e destul de avariat
CITEȘTE ȘI Pasagerii din microbuzul implicat în accidentul din Ialomiţa erau angajaţi Mega Image

UPDATE - Conform bilanţului prezentat de Prefectura Ialomiţa, au murit şi şoferii celor două autovehicule implicate în accident, iar două persoane internate iniţial la Slobozia au fost aduse la Bucureşti.

”După realizarea intervenţiei integrate pentru descarcerarea persoanelor din microbuz şi acordarea asistenţei medicale, au rezultat 17 victime, dintre care 10 decedate (cei 2 conducători auto şi 8 din microbuz) iar 7 persoane au fost transportate de urgenţă la spital: - 3 persoane la Spitalul Slobozia (conştiente), 2 dintre ele (o persoană de 19 ani cu traumatism abdominal acut iar cealaltă de 53 ani cu traumatism grav la coloană ) - fiind transportate ulterior cu elicopterul la Bucureşti ; - 1 persoană la Spitalul Urziceni (stop cardio-respirator); - 4 persoane către Spitalele Bagdasar-Arseni si Floreasca din Bucureşti (toate conştiente)”, precizează instituţia.

Din impact a rezultat decesul conducătorului autotrenului, un bărbat de 43 de ani din  comuna Poiana, şi al şoferului microbuzului, un bărbat de 43 de ani, din localitatea Munteni Buzău.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurările producerii evenimentului, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni.

UPDATE - Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a declarat la Antena 3 că o femeie de 42 de ani, internată la Spitalul Bagdasar - Arseni din Capitală a fost supusă unei operaţii pentru ruptură de splină, fiind în prezent internată în secţia de Chirurgie.

La acelaşi spital se află şi o femeie de 30 de ani,stabilă hemodinamic, care este internată la Secţia de chirurgie plastică, întrucât are o plagă facială.

Tot la Bagdasar - Arseni este aşteptat şi un pacient, adus cu elicopterul de la Spitalul Slobozia, unde a fost deja supus unei intervenţii chirurgicale pentru ruptură de splină, însă există şi suspiciunea legată de existenţa unei fracturi de coloană.

La Spitalul de Urgenţă Floreasca se află o pacientă de 39 de ani, cu traumatisme multiple, inclusiv cu traumatism cranio - cerebral, care va fi supusă unei investigaţii la computerul tomograf.

Tot la Spitalul Floreasca a fost adusă o victimă de 45 de ani, cu politraumatisme, inclusiv cranio-cerebral, dar şi cu o fractură de bazin complexă.

UPDATE - Şeful DSU Raed Arafat a anunţat că o a zecea persoană, care se afla în stare critică, a decedat.

FOTO: ISU Ialomiţa
FOTO: ISU Ialomiţa

UPDATE - Conform ISU Ialomiţa, după realizarea intervenţiei integrate pentru descarcerarea persoanelor din microbuz şi acordarea asistenţei medicale, au rezultat 18 victime, dintre care 9 decedate (şoferul tirului şi 8 din microbuz) şi 9 transportate de urgenţă la spital: 3 la Spitalul Slobozia (conştiente); 1 la Spitalul Urziceni (stop cardio-respirator); 5 către Spitalele Bagdasar si Floreasca din Bucureşti (toate conştiente). 

La faţa locului au acţionat de urgenţă peste 40 de pompieri, paramedici SMURD şi personal medical SAJ cu 19 autospeciale şi ambulanţe.

FOTO: ISU Ialomiţa
FOTO: ISU Ialomiţa

Astfel, la nivelul judeţului Ialomiţa au fost alertate: 3 echipaje de prim-ajutor SMURD şi 7 echipaje medicale SAJ, 2 autospeciale pentru victime multiple, 2 descarcerări şi 3 autospeciale de stingere.

De asemenea, de la ISU Bucureşti-Ilfov au fost dislocate în sprijin - 1 ambulanţă de prim-ajutor SMURD şi 1 autospecială pentru transport victime multiple.

UPDATE - Din primele informaţii, rezultă că şoferul autotrenului a intrat pe contrasens. Prntre persoanele decedate, se află unul dintre şoferi.

- Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că în accidentul rutier, produs pe DN2A Slobozia – Urziceni, între localităţile Balaciu şi Sfântu Gheorghe, au fost  implicate un microbuz şi un tir.

FOTO: ISU Ialomiţa
FOTO: ISU Ialomiţa

 În urma impactului, nouă persoane au decedat, iar alte 9 au fost rănite, a afirmat Raed Arafat, spunând că unii dintre răniţi sunt în stare gravă. 

Conform lui Arafat, trei dintre răniţi au fost transportaţi la spitalul din Slobozia, iar ceilalţi sunt duşi la spitale din Bucureşti.

FOTO: ISU Ialomiţa
FOTO: ISU Ialomiţa

Circulaţia rutieră este oprită pe ambele sensuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.