Unsprezece dintre victimele accidentului de la Perşani, cu vârste între 12 şi 17 ani, vor fi externate, sâmbătă, de la Spitalul de Pediatrie Braşov, fiind în stare bună. Şi răniţii aflaţi la alte trei spitale din municipiu sunt în stare bună, medicii uneia dintre aceste unităţi - Spitalul Sfântul Constantin - anunţând că astăzi vor fi externaţi trei dintre cei patru pacienţi internaţi aici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Medicii Spitalului de Pediatrie din Braşov au anunţat că 11 dintre cei 12 copii internaţi în această unitate medicală sunt în stare bună şi vor fi externaţi până sâmbătă seară. Cea de-a douăsprezecea victimă, o fată de 16 ani, a fost operată şi va mai rămâne în spital cel puţin până marţi.

"Unsprezece dintre pacienţi vor fi externaţi până diseară. Starea lor este bună şi permite acest lucru. S-a făcut toaleta plăgilor deoarece au fost foarte multe cioburi în răni şi era nevoie să prevenim infecţia. Am mobilizat tot personalul. Douăzeci de medici, dar şi asistente au venit ieri (n.r. - vineri) de acasă pentru a avea grijă de răniţi. În spital va mai rămâne o fată de 16 ani care a fost operată, deoarece a suferit două fracturi la mâini. Primeşte tratament cu anticolagulante şi antibiotice, am pansat-o chiar în această dimineaţă. Starea ei este bună, dar va mai rămâne internată trei zile, până marţi“, a declarat dr. Marcel Albean, şeful Secţiei de Chirurgie Plastică şi purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Potrivit aceleiaşi surse, unii copii au depăşit mai uşor şocul momentului, iar alţii au avut nevoie de consiliere.

"Am avut doi psihologi care au stat de vorbă cu ei. Au venit între timp şi părinţii şi s-au mai linişit“, a mai declarat dr. Marcel Albean.

Alţi cinci răniţi se află internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă Braşov. Patru dintre ei sunt în afara oricărui pericol, iar o tânără de 21 de ani care a suferit o fractură de bazin şi mai multe traumatisme este în continuare internată la Secţia de Terapie Intensivă, starea sa fiind gravă, dar stabilă.

La Spitalul Militar Braşov sunt internaţi alţi cinci răniţi, iar la Spitalul Sfântul Constantin - unitate privată - alţi patru, potrivit medicilor acestei unităţi. Trei dintre ei urmează să fie externaţi sâmbătă.

În accidentul petrecut, vineri, la ora 12.35, pe DN1, în localitatea Perşani, şi-au pierdut viaţa patru persoane, iar 26 au fost rănite.

Cele patru persoane care şi-au pierdut viaţa în urma accidentului sunt un coregraf de 18 ani, coordonatorul ansamblului folcloric "Cătălina" de la Palatul Copiilor din Iaşi, Cătălin Pop, şi cei doi şoferi ai autocarului - Ilie Cojocaru şi Andrei Popa, care aveau 58, respectiv 42 de ani.

În autocar se aflau în total 31 de persoane, între care şi elevi. Copiii, care aveau vârste între 12 şi 17 ani, o parte dintre ei fiind de la Colegiul Naţional de Artă "O. Băncilă", erau componenţi ai ansamblului folcloric Hora. Ei plecaseră de la Palatul Culturii din Iaşi şi mergeau către Arad, pentru a participa la un festival internaţional.

Accidentul s-a produs după ce şoferul ar fi intrat cu viteză într-o curbă periculoasă şi a pierdut controlul volanului, iar autovehiculul s-a izbit de parapetul care desparte sensurile şi s-a răsturnat. Poliţiştii şi procurorii încearcă să afle cauza accidentului, principalele ipoteze fiind imprudenţa şoferului sau o defecţiune tehnică, în condiţiile în care martorii au spus că au văzut fum ieşind din roţile maşinii, iar pasagerii din autocar au declarat că şoferul a încercat cu disperare să frâneze şi să evite impactul. Expertiza tehnică a autovehiculului va arăta dacă acesta a avut sau nu defecţiuni.

Autocarul avea inspecţia tehnică valabilă, dar fusese modificat. Astfel, în acte autovehiculul era prevăzut cu 24+1 locuri, dar în realitate erau 28+1 locuri, fiind montate scaune suplimentare. De asemenea, autocarul nu avea centuri de siguranţă.

Poliţiştii din Iaşi au mers, vineri după-amiază, la sediul firmei Maxibus Trans SRL, căreia îi aparţine autocarul, pentru a face verificări în privinţa contractului încheiat între transportator şi Palatul Copiilor, în condiţiile în care în maşină, care are 25 de locuri, erau 31 de persoane.

Dosarul accidentului de autocar din localitatea braşoveană Perşani, deschis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Făgăraş, a fost preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov. Această instanţă a deschis un dosar penal in rem pentru infracţiunile de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.