Jandarmii din Hunedoara au fost sesizaţi că un urs a fost prins într-o capcană improvizată în Masivul Parâng, acesta fiind eliberat de echipa de Intervenţie Rapidă Specializată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de marţi, al Inspectoratului de Jandarmi Hunedoara, luni după-amiază, jandarmii au fost sesizaţi că în zona Polatişte – Cutreasa, din Masivul Parâng, un urs este prins într-un laţ.

Sesizarea a venit de la gestionarul fondului de vânătoare.

”Către zona indicată s-au deplasat patru jandarmi montani din cadrul Detaşamentului 3 Jandarmi Lupeni (structura cea mai apropiată), care au verificat aspectele sesizate şi au luat măsuri pentru izolarea locului în care se afla ursul. În zonă au ajuns şi trei agenţi de poliţie, împreună cu directorul şi paznicul fondului de vânătoare”, se arată în comunicat.

Totodată, a fost informată Echipa de Intervenţie Rapidă Specializată constituită în cadrul Proiectului LIFE Connect Carpathians din care fac parte jandarmi montani de la Postul de Jandarmi Montan Vaţa de Jos, rangeri ai Asociaţiei Zarand/Fauna şi Flora International şi un medic veterinar.

”Până la sosirea Echipei de Intervenţie Rapidă Specializată, jandarmii montani aflaţi deja la faţa locului au luat măsuri pentru a impiedica pătrunderea altor persoane către urs, fapt ce ar fi determinat autorănirea animalului. Echipa de Intervenţie Rapidă Specializată a ajuns la faţa locului în jurul orei 20.30, iar ursul a fost eliberat din capcană după o intervenţie ce a durat 45 de minute şi care a presupus: tranchilizarea, acordarea îngrijirilor necesare şi colectarea datelor bio-morfologice. Animalul de 3,5 ani şi cu o greutate de aproximativ 150 kg a fost supravegheat până când şi-a revenit şi s-a retras în pădure în condiţii de siguranţă”, se mai arată în comunicat.

Conform Legii 407/2006, braconajul constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani. În acest sens, a fost demarată cercetarea pentru identificarea autorilor faptei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.