Un nou incendiu a izbucnit, luni, în Parcul Natural Văcăreşti, fiind al cincilea în decurs de o săptămână. Suprafaţa afectată este de aproximativ 1.000 de metri pătraţi de vegetaţie uscată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incendiul izbucnit luni în Parcul Natural Văcăreşti este al cincilea în decurs de o săptămână, arată oficialii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti - Ilfov. Flăcările au cuprins o suprafaţă de aproximativ 1.000 de metri pătraţi de vegetaţie uscată. Pompierii au intervenit cu două autospeciale şi au reuşit lichidarea incendiului în aproximativ jumătate de oră.

Cel mai mare dintre incendiile la care au fost solicitaţi pompierii de la ISU Bucureşti - Ilfov în ultima săptămână a fost cel de marţi, 12 iunie, când a ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Delta Văcăreşti este declarată zonă urbană protejată, fiind un lac antropic aflat în cartierul Văcăreşti din Bucureşti, sectorul 4, cu o suprafaţă de 189 hectare.

În zonă sunt izvoare subterane, care au permis creşterea unei vegetaţii diverse, fiind identificate şi peste 95 de specii de păsări, între care stârci, egrete, cormorani, pescăruşi, lebede, lişiţe, raţe sălbatice, muscarul negru, animale acvatice ca şerpi de apă, tritoni, dar şi vulpi, iepuri, vidre şi bizami, care supravieţuiesc într-un ecosistem stabil. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.