Un medic şi o angajată de la Spitalul Judeţean Ilfov au fost reţinuţi în urma percheziţiei făcute de poliţişti în dosarul de fraudă informatică, delapidare şi fals intelectual în care mai mulţi angajaţi ai unităţii medicale sunt suspectaţi că au întocmit documente medicale fictive pentru pacienţi, serviciile fiind decontate de casa de asigurări de sănătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Capitalei, în urma percheziţiei de miercuri, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au reţinut pentru 24 de ore un bărbat şi o femeie, cu vârste de 47 de ani şi respectiv 56 de ani.

Cele două persoane vor fi prezentate astăzi magistraţilor cu propuneri legale.

Conform unor surse judiciare, între cei reţinuţi se află un medic.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual, delapidare şi fraudă informatică şi în vederea stabilirii întregului prejudiciu cauzat.

Poliţiştii din Capitală au făcut, miercuri, o percheziţie la Spitalul Judeţean Ilfov, într-un dosar de fraudă informatică, delapidare şi fals intelectual în care angajaţi ai unităţii medicale sunt suspectaţi că au întocmit documente medicale fictive pentru pacienţi, serviciile fiind decontate de casa de asigurări de sănătate. 

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au desfăşurat, miercuri, o percheziţie la o unitate spitalicească din Sectorul 2 din Bucureşti, într-un dosar în care se fac cercetări pentru fraudă informatică, delapidare şi fals intelectual.

Percheziţia a avut loc la Spitalul Judeţean Ilfov.

Potrivit Poliţiei Capitalei, ancheta a fost declanşată în urmă cu două luni, atunci când poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale Bucureşti s-au sesizat din oficiu despre faptul că angajaţi ai spitalului ar fi întocmit documente medicale fictive pentru pacienţi, iar serviciile le-ar fi decontat ulterior la o casă de asigurare de sănătate.

Sumele de bani rezultate ar fi fost însuşite de persoanele suspectate.

Ministerul Sănătăţii a cerut, miercuri, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate să verifice toate decontările făcute către Spitalul Judeţean Ilfov, după suspiciunile privind posibile fraude la decontare. 

Ministrul Victor Costache a anunţat ”toleranţă zero” faţă de acest fenomen şi aşteaptă concluziile procurorilor pentru a lua măsuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.