Un medic expert al asigurărilor sociale din cadrul Casei Judeţene de Pensii Harghita a fost prins în flagrant în timp ce primea bani de la o persoană pentru evaluarea unui dosar de încadrare în grad de handicap, fiind ulterior arestat. Denunţătorul a afirmat că medicul condiţiona serviciile de primirea unor sume de bani, iar anchetatorii au descoperit că într-o singură zi medicul primise bani de la aproximativ o sută de pacienţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au organizat un flagrant pentru prinderea unui medic din cadrul Casei Judeţene de Pensii Harghita, suspectat de luare de mită.

Reprezentanţii DGA precizează că, în 22 iunie, a fost înregistrat un denunţ din partea unei persoane care a arătat că ”a dat aceluiaşi medic atât în anul 2015, cat şi în cursul anului 2016, o anumită sumă de bani pentru a fi sigur că nu va fi respins în mod abuziv cu ocazia reevaluării medicale în legătură cu menţinerea în gradul de invaliditate”.

”Denunţătorul a precizat că a auzit de la mai multe persoane bolnave că medicul respectiv condiţionează actul medical de primirea unor sume de bani”, precizează reprezentanţii DGA.

Astfel, în data de 23 iunie, în jurul orelor 20.30 martorul denunţător a dat suma de două sute de lei cu titlu de mită medicului expert al asigurărilor sociale, sumă oferită la cabinetul său din municipiul Gheorgheni.

”Ca urmare a percheziţiei efectuate în cabinetul medicului au fost identificate mai multe sume de bani, respectiv 14.350 lei şi 250 euro, posibil provenite din fapte de corupţie. Printre aceste sume au fost găsite şi cele două bancnote (suma de 200 lei) primite de la martorul denunţător”, precizează DGA.

Procurorii bănuiesc că medicul a primit sume de bani de la majoritatea celor aproximativ o sută de persoane evaluate medical în data de 23 iunie la cabinetul din Gheorgheni şi, astfel, toate sumele de bani ar proveni din comiterea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

Procurorul de caz a dispus reţinerea medicului pentru o perioadă de 24 de ore în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Harghita, iar magistraţii Tribunalului Harghita au admis propunerea procurorului de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile .

În prezent, medicul este cercetat pentru luare de mită în formă continuată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.