Un mecanic de tren a murit şi altul a fost rănit grav, marţi la prânz, după ce două locomotive s-au ciocnit în municipiul Târgu Jiu, în punctul de încărcare a vagoanelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, Mihai Avramescu, a declarat pentru News.ro că accidentul a avut loc în cartierul Bîrseşti din municipiul Târgu Jiu, la punctul de încărcare a vagoanelor, cele două locomotive ciocnindu-se în momentul în care efectuau o manevră de alipire la garnituri.

În urma impactului, unul dintre mecanicii de tren a murit, iar celălalt a fost rănit grav, fiind transportat la spital.

La faţa locului au ajuns un echipaj SMURD, unul de Descarcerare şi o autospecială de stins incendii cu apă şi spumă.

CFR Marfă informează că ”la manevra de regarare a locomotivei EA 515 s-a produs tamponarea violentă a acesteia de către locomotiva EC 104”.

La faţa locului e mers o comisie de investigaţie formată din reprezentanţi ai Parchetului Judecătoriei Târgu Jiu şi Poliţiei Transporturi Feroviare, dar şi  echipe de intervenţie aparţinând CFR Marfa, cauzele urmând să fie stabilite în urma cercetărilor de la locul accidentului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.