Un cetăţean peruan a fost trimis în judecată după ce a fost depistat pe Aeroportul Henri Coandă cu 5 kilograme de cocaină, în luna ianuarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă au depistat un cetăţean peruan care a încercat să introducă în ţară peste 5 kilograme de cocaină. Bărbatul, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc în stare de arest preventiv, a fost trimis în judecată de către procurorii DIICOT - Structura Centrală.

Cetăţeanul peruan, în vârstă de 37 de ani, a fost depistat la PTF Aeroport Internaţional Henri Coandă, în data de 28.01.2023, când s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind din direcţia Madrid.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Pe timpul controlului de frontieră, efectuat în baza unei analize de risc, având suspiciuni cu privire la scopul real al călătoriei, poliţiştii de frontieră au făcut un control amănunţit asupra bărbatului şi a bagajelor acestuia, uar în bagajul său de mână s-au descoperit cinci pungi (în greutate de 1.000 de grame fiecare), ce conţineau o substanţă vâscoasă de culoare maro, în cantitate totală de peste 5 kilograme.

”Imediat au fost informaţi poliţiştii din cadrul SCCO Ilfov, iar în urma analizei efectuate cu aparatura din dotare, substanţa maro închis a reacţionat pozitiv la testul pentru cocaină, sens în care a fost sesizată unitatea de parchet competentă”, precizează Poliţia de Frontieră.

Procurorul DIICOT - structura centrală a dispus reţinerea cetăţeanului peruan iar, ulterior, instanţa de judecată a aprobat propunerea de arestare preventivă, poliţiştii de frontieră din cadrul Aeroportului Otopeni fiind delegaţi să desfăşoare activităţi de procedură penală, împreună cu lucrători din cadrul SCCO Ilfov.

În urma cercetărilor, procurorul de caz a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a cetăţeanului străin pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.