Un bărbat care participa la o cursă în Munţii Retezat s-a accidetat în apropiere de Vârful Piule, la peste două mii de metri altitudine. El a fost recuperat de către o echipă de salvamontişti şi jandarmi montani care l-au transportat peste o oră pe targă prin munte până în locul în care a putut fi preluat de către o maşină SMURD de teren.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jandarmii montani care asigurau măsurile de ordine publică la o competiţie sportivă desfăşurată pe traseele montane din sudul masivului Retezat au fost fost solicitaţi de către Salvamont Uricani să transporte un bărbat care s-a accidentat la picior şi nu se mai putea deplasa.

Bărbatul era concurent într-o cursă de tradiţie din Munţii Făgăraş şi s-a accidentat în apropiere de Vârful Piule, aflat la peste două mii de metri altitudine.

”Bărbatului i-a fost acordat primul ajutor de către salvamontişti, însă se impunea transportul acestuia cu targa până într-o zonă în care putea ajunge ambulanţa SMURD. Doi jandarmi montani şi cinci salvamontişti au transportat bărbatul din locul unde se accidentase până la Cabana Buta, pe un traseu ce a durat peste o oră”, a anunţat, duminică, Jandarmeria Română.

De la Cabana Buta bărbatul a fost preluat de un echipaj SMURD cu o ambulanţă cu tracţiune 4x4 şi dus la spital.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.