Un bărbat de 57 de ani care a accidentat mortal un pieton din Bucureşti a fost arestat la domiciliu. La momentul producerii accidentului, şoferul avea o alcoolemie de 0,57mg/l în aerul expirat şi nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de dat cu spatele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 27 februarie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Brigada Rutieră au reţinut un bărbat, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, a transmis, marţi, Brigada Rutieră a Capitalei.

Sursa citată a precizat că, duminică, în jurul orei 11.50, Brigada Rutieră a fost sesizată prin apel 112 cu privire la producerea unui accident de circulaţie pe şos. Pantelimon.

”Conducătorul unui autovehicul care se deplasa pe această arteră, ajuns în dreptul imobilului cu nr. 260, a surprins şi accidentat un bărbat angajat în traversare. După producerea accidentului rutier, poliţiştii au procedat la testarea cu aparatul alcooltest a celui în cauză, rezultând faptul că acesta se afla sub influenţa alcoolului”, a precizat Poliţia.

Surse judiciare au menţionat că bărbatul, de 57 de ani, avea o alcoolemie 0,57mg/l in aerul expirat. El nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de dat cu spatele.

În urma impactului, pietonul a suferit leziuni traumatice care au condus la decesul acestuia. Victima avea 69 de ani şi se angajase în traversarea neregulamentară a străzii.

”În baza probatorului administrat, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, bărbatul a fost reţinut, iar astăzi, în urma prezentării în faţa magistraţilor a  fost dispusă măsura arestului la domiciliu”, a mai transmis Brigada Rutieră a Capitalei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.