Un bărbat de 37 de ani, din Albania, care s-a căsătorit de convenienţă cu o femeie de 36 de ani din Galaţi pentru a obţine un permis de şedere în România, a fost amendat cu 600 de lei de poliţiştii de la imigrări şi obligat să părăsească ţara în termen de 30 de zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 Poliţiştii au stabilit că bărbatul, de 37 de ani, din Albania, s-ar fi cunoscut cu femeia de 36 de ani, în municipiul Galaţi şi au hotărât să se căsătorească pentru ca el să obţină un permis de şedere în România, potrivit unui comunicat transmis marţi de Serviciul pentru Imigrări al Judeţului Galaţi. 

Astfel, la sfârşitul lunii iulie, cei doi au încheiat căsătoria în faţa ofiţerului de stare civilă român, ulterior prezentându-se cu documentele necesare la sediul Serviciului pentru Imigrări al judeţului Galaţi, în vederea obţinerii dreptului de şedere, în calitate de membru de familie a unui cetăţean român.

Conform procedurilor, poliţistii au început verificările specifice în cazul celor doi soţi, iar în urma interviului, considerat un instrument important în reliefarea vieţii reale de familie, au reieşit neconcordanţe în declaraţiile lor. 

De asemenea, în urma verificărilor efectuate la adresa de reşedinţă comună, poliţiştii de imigrări au constatat că cei doi soţi nu au o coabitare matrimonială, soţia locuind la altă adresă.

Toate aceste aspecte au dus la concluzia că această căsătorie a fost încheiată de convenienţă cu scopul de a eluda condiţiile de intrare/şedere pe teritoriul României a străinului. 

Urmare a celor constatate, conform legislaţiei în vigoare, poliţiştii de imigrări au refuzat prelungirea dreptului de şedere cetăţeanului albanez, iar, pe numele său, a fost emisă o decizie de returnare prin care este obligat să părăsească teritoriul României în termen de 30 de zile. Totodată, el a fost sancţionat cu amendă în valoare de 600 de lei, iar la ieşirea din ţară va fi instituit pe numele său consemn de nepermitere a intrării în România pe o perioadă de 3 luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.