Ionel Marcel Lepa, bărbatul care a împuşcat un poliţist din Timiş, în timpul unei misiuni, a fost prins în noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 4.45 în casa bunicii unui prieten de-ai săi din localitatea Remetea Mare. Arma cu care a fost ucis poliţistul a fost găsită asupra lui Lepa. El avea la brâu atât pistolul, cât 'şi o borsetă cu gloanţe, conform imaginilor din momentul capturării. Şeful Poliţiei Române Ioan Buda, sosit luni seara la Timisoara, pentru a urmări îndeaproape operaţiunea de capturare a lui Ionel Marcel Lepa, bărbatul căutat pentru tâlhărie, care l-a ucis pe poliţistul Cristian Amariei, a declarat, după capturarea criminalului, că este meritul colegilor săi că l-au prins. De asemenea, Ministerul Afacerilor Interne a postat pe Facebook o imagin din momentul capturări, însoţită de mesajul "Prinderea lui nu poate şterge durerea imensă provocată de pierderea colegului nostru, Cristian Amariei!".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Şeful Poliţiei Române, Ioan Buda, după prinderea criminalului din Timiş: Este meritul colegilor/ Reacţia Ministerului Afacerilor Interne

Lepa a fost prins de o echipa de flagrant a Biroului de operatiuni speciale, impreuna cu o echipa de la SIAS, la  7 km de locul crimei.

Potrivit poliţiştilor, bărbatul era rănit, iar rănile i se agravaseră. El a fost dus la spital cu o ambulanţă, iar in locuinţa în care se ascundea a fost gasit pistolul cu care a fost ucis poliţistul şi cartuşe.

Bărbatul se afla în localitatea Remetea Mare, în casa bunicii unui prieten, casă pe care anchetatorii o verificaseră luni şi unde au găsit urme suspecte de sânge.

În momentul capturării bărbtul nu a opus rezistenţă. El este rănit şi urmează să fie dus la o unitate medicală, apoi la audieri.

Luni, anchetatorii au verificat mai multe piste false, iar înainte de miezul nopţii au verificat inclusiv dacă în apropiere de Timişoara au fost trase focuri de armă, aşa cum se anunţase la numărul de urgenţe 112. În final s-a stabilit că a fost vorba de un foc de artificii.

În cauză este întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat.

Ionel Marcel Lepa l-a împuşcat mortal duminică, în zona pieptului şi gâtului, pe poliţistul Cristian Amariei, în vârstă de 43 de ani,  în timp ce acesta încerca să îl captureze.

Bărbatul era căutat după ce fusese condamnat pentru tâlhărie.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.