Jandarmii montani din judeţul Prahova intervin, marţi seară, în sprijinul a cinci turişti care au fost fugăriţi de o ursoaică în timp ce se aflau în Masivul Bucegi, pe traseul de la Vârful Omu la Gura Diham. Turiştii au reuşit să fugă după ce şi-au abandonat bagajele, care au fost găsite sfâşiate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit şefului Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova, Liviu Coman, un echipaj de jandarmi montani intervine, marţi seară, în sprijinul a cinci turişti care au fost atacaţi de o ursocică cu pui în timp ce se aflau pe traseul Vîrfu Omu – Gura Diham din masivul Bucegi, în zona staţiunii Buşteni de pe Valea Prahovei.

Cei cinci tineri cu vârste înTre 15 şi 25 de ani  au reuşit să se salveze după ce şi-au abandonat bagajele. 

Când au revenit pe traseu, însoţiţi de jandarmii montani, turiştii şi-au găsit bagajele sfâşiate. Niciunul dintre ei nu a fost rănit.

Este a doua intervenţie a jandarmilor prahoveni în zona staţiunii Buşteni. În noaptea de luni spre marţi aceştia au intervenit după ce un urs a atacat un turist care îşi amplasase cortrul la marginea unei păduri pe Valea Cerbului. Bărbatul, care se afla în cort în momentul atacului, a fost rănit la un antebraţ, fără a fi necesară spitalizarea.

La sosirea echipajului de jandarmi, ursul care a atacat se afla încă în zona folosită de sute de turişti ca loc de campare.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.