Turista rănită, joi, după ce a căzut într-o prăpastie de pe un traseu de creastă din Munţii Făgăraş a fost luată cu elicopterul SMURD din zona montană şi transportată pe Aeroportul Sibiu, de unde a fost preluată de către un echipaj de terapie intensivă pentru a fi dusă la Spitalul Judeţean din municipiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu au anunţat, joi, că pacienta a suferit un traumatism cranio-cerebral şi că la ora actuală este stabilă şi conştientă.

La ora transmiterii acestei ştiri, femeia rănită este transportată către Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Sibiu pentru îngrijiri şi investigaţii.

Turista a căzut, joi, într-o prăpastie din Munţii Făgăraş, într-o zonă dificilă de creastă, o echipă mixtă de salvatori a mers spre locul accidentului, fiind pregătit şi un elicopter SMURD care să o preia pe femeia rănită.

Potrivit şefului Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, salvamontiştii au fost anunţaţi despre incident de către o persoană din grupul în care se afla femeia căzută în prăpastie.

Şeful Salvamont Argeş a spus că traseul pe care se afla femeia împreună cu alţi turişti este unul de creastă, prevăzut cu cabluri, şi evident dificil.

Ion Sănduloiu a mai spus că incdentul a fost anunţat de către o persoană din grup, care a fost nevoită să meargă o jumătate de oră ca să găsească semnal la telefon.

Potrivit Dispeceratului Naţional Salvamont, turista a căzut în zona cablurilor aflate la est de Vărful Laiţel şi a suferit un traumatism cranian.

Echipa de intervenţie terestră a fost formată din cinci salvamontişti din Argeş şi Sibiu, iar echipa de intervenţie aeriană din echipajul elicopterului - pilot, operatorul trolist, medic salvator şi un salvamontist din Sibiu, mai menţionează dispeceratul Naţional Salvamont, care anunţă pe pagina sa de Facebook încheierea misiunii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.