O femeie şi doi bărbaţi din Germania şi Austria, aflaţi într-o drumeţie în Munţii Făgăraş, au ajuns într-o zonă extrem de periculoasă şi abruptă, iar femeia a făcut un atac de panică şi nu a mai putut continua drumul. Pentru că cei doi bărbaţi nu au reuşit să o ajute, a fost solicitată intervenţia unui elicopter MAI care i-a preluat şi i-a adus în municipiul Sibiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, a precizat, joi, corespondentului News.ro, că salvamontiştii care au fost preluaţi în cursul acestei zile de un elicopter MAI pentru a fi transportaţi la o intervenţie în Munţii Făgăraş, unde o turistă a rămas blocată, au reuşit să o recupereze.

”Echipa Salvamont a fost lăsată în apropiere de locul unde se aflau turiştii şi salvamontiştii au reuşit să salveze persoana rămasă blocată. Este vorba despre o femeie care a făcut un atac de panică în zona numită Strunga Ciobanului, o zonă extrem de înclinată, stâncoasă. Întrucât s-a speriat, nu a mai putut să coboare”, a precizat Adrian David.

Acesta a explicat că femeia era însoţită de doi bărbaţi care nu au reuşit să o ajute. Potrivit sursei citate, două persoane sunt din Germania, iar una dintre ele din Austria. 

Intervenţia salvamontiştilor a durat mai bine de patru ore, dar în final femeia a fost recuperată şi atât ea, cât şi cei doi bărbaţi care o însoţeau au fost transportaţi în municipiul SIbiu cu elicopterul MAI. 

Starea celor trei turişti este bună, nefiind necesară intervenţia medicilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.