Trei persoane au fost reţinute după ce au obligat o tânără de 23 de ani să se prostitueze în diferite locaţii din judeţul Sălaj. Tânăra este purtătoare a virusului HIV şi era tratată ca un sclav de cele trei persoane, fiind ţinută dezbrăcată în frig. Femeia le-a spus autorităţilor că are simptome de coronavirus şi a fost dusă într-un centru de carantină pentru 14 zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sălaj au dispus, luni, reţinerea pentru 24 de ore a trei persoane, pentru trafic de persoane.
 
Anchetatorii au stabilit că în perioada decembrie 2019 - martie 2020, prin ameninţare, şantaj şi umilire, cele trei persoane au determinat o femeie în vârstă de 23 de ani să se prostitueze, în diferite locaţii din judeţul Sălaj, deşi aceasta este diagnosticată ca fiind purtătoare a virusului HIV.
 
"Inculpaţii deţineau controlul total asupra persoanei vătămate şi o tratau ca pe un sclav aducător de profit, însuşindu-şi nu numai banii câştigaţi de aceasta din prostituţie, dar şi limitându-i posibilitatea de mişcare. Pentru a o umili şi a-i demonstra autoritatea pe care o deţin asupra sa, unul dintre inculpaţi i-a cerut victimei să iasă din casă şi să stea în frig dezbrăcată, pe timp de noapte şi iarnă, sub ameninţarea unor agresiuni sexuale îndreptate împotriva copiilor victimei”, se arată în comunicat.
 
Tânăra a fost astfel obligată să întreţină relaţii sexuale cu diferite persoane, în schimbul unor sume de bani negociate de la caz la caz cu clientul, cuprinse între 150 lei şi 200 lei pentru o oră, iar în situaţia deplasării la domiciliul clientului, de 300 de lei plus transportul cu taxiul.
 
"Din actele medicale existente la dosarul cauzei rezultă că victima este înregistrată ca fiind diagnosticată cu virusul HIV din 18.05.2018 şi până în prezent aceasta nu a respectat indicaţiile medicale de dispensarizare şi tratament şi a pus în pericol sănătatea a numeroase persoane prin întreţinerea de relaţii sexuale neprotejate cu acestea”, a mai precizat sursa citată. 
 
Duminică, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Sălaj au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a celor trei persoane, moment în care tânăra a afirmat că prezintă simptome de coronavirus.
 
"Din cauza situaţiei de fapt din care rezulta că victima a intrat în contact cu foarte mulţi bărbaţi într-un interval foarte scurt de timp, s-a solicitat sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, care împreună cu medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău au hotărât trimiterea acesteia, pentru o perioadă de 14 zile, într-un centru de carantină, perioadă în care i se vor efectua şi o serie de analize medicale specifice persoanelor infectate cu virusul HIV”, au mai precizat procurorii DIICOT.
 
Persoanele care au apelat la serviciile persoanei vătămate sunt rugate de procurorii DIICOT să contacteze Biroul Teritorial Sălaj şi să efectueze de urgenţă analize pentru a stabili dacă au fost sau nu infectate cu virusul HIV. 
 
Tot duminică, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Sălaj împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti au efectuat o percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti, în urma căreia au fost ridicate 7 telefoane mobile, 7 cartele telefonice, mai multe înscrisuri şi fotografii, un card bancar şi suma de 850 de lei.
 
Luni, cele trei persoane sunt prezentate Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.