Doi bărbaţi şi o femeie din Capitală, acuzaţi că au determinat mai multe tinere, între care o minoră, să se prostitueze, au fost reţinuţi de către poliţişti, care-i acuză de proxenetism. În acelaşi dosar, mai este cercetată o tânără care ar fi depus o mărturie mincinoasă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, poliţiştii au făcut două percheziţii într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de proxenetism, fiind puse în aplicare şase mandate de aducere.

Din anchetă a reieşit că, în perioada decembrie 2016 - iunie 2017, doi bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 22 şi 26 de ani, au înlesnit practicarea prostituţiei mai multor femei, în scopul obţinerii de foloase materiale, constând în diferite sume de bani.

”În urma investigaţiilor desfăşurate, a rezultat că bănuiţii au determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei mai multor tinere, printre care şi o minoră, la diferite adrese din sectoarele 3 şi 5, obţinând astfel foloase patrimoniale”, se arată în document.

Totodată, o tânără de 19 ani este acuzată de mărturie mincinoasă, constând într-o declaraţie vădit nesinceră, ”în cadrul căreia a făcut afirmaţii mincinoase cu privire la împrejurările şi modul concret în care se desfăşura activitatea de proxenetism şi prostituţie”.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de proxenetism şi mărturie mincinoasă, cu cei în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.