Trei bărbaţi au fost reţinuţi de procurorii DIICOT din Iaşi, după ce unul dintre aceştia a încercat să iasă din ţară cu zece kilograme de canabis ascunse în rezervorul maşinii. Cei trei sunt acuzaţi de trafic de droguri de risc şi tentativă de scoatere din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc, fără drept.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"La data de 02.02.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor N.I., L.G. şi T.C. pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi tentativă la scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc, fără drept”, se arată într-un comunicat al DIICOT Iaşi.

Potrivit anchetatorilor, una dintre persoanele reţinute a primit de la celelalte două persoane implicate în acest caz o cantitate de aproximativ zece kilograme de canabis, drogurie fiind ambalate în 47 de pungi vidate cu greutatea de 200 de grame fiecare.

Ulterior, persoana respectivă a ascuns drogurile în rezervorul maşinii şi a încercat să iasă din ţară, prin punctul de frontieră Sculeni, judeţul Iaşi, fiind prinsă în flagrant de către procurori, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară.

Totodată, au fost prinse în flagrant şi celelalte două persoane, în timp ce se deplasau către punctul de trecere a frontierei Albiţa, judeţul Vaslui. În maşina acestora a fost descoperit un aparat de vidat, dar şi un cântar de precizie, utilizat la cântărirea drogurilor.

Cele trei persoane - trei bărbaţi - urmează să fie prezentate în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.