Trei bărbaţi din judeţul Suceava sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi, după ce s-a stabilit că ei aduceau în ţară cetăţeni ucraineni, fără a efectua formalităţile de frontieră. Şase ucraineni au fost găsiţi într-un autoturism condus de unul dintre cei trei suceveni, care a refuzat să oprească la semnalele agenţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei de Frontieră, un echipaj format din poliţişti de frontieră de la Serviciul Teritorial Suceava şi jandarmi din cadrul IJJ Suceava a efectuat, luni seara, semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism care venea din zona de frontieră şi se deplasa spre municipiul Rădăuţi, judeţul Suceava.

Deoarece şoferul nu a oprit la semnalele poliţiştilor, echipajul a pornit în urmărirea maşinii, fiind anunţate toate instituţiile de cooperare.

La intrarea în oraşul Rădăuţi, şoferul a abandonat autoturismul şi a fugit spre locuinţele din apropiere, iar în maşină au fost descoperiţi şase bărbaţi de cetăţenie ucraineană. Aceştia au fost duşi la sediul STPF Suceava unde s-a stabilit că nu efectuaseră formalităţile de intrare în România prin punctul de frontieră.

Bărbaţii au cerut o formă de protecţie statului român şi au depus cerere de azil, fiind preluaţi, conform procedurilor, de reprezentanţii Centrului Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Rădăuţi.

În urma extinderii cercetărilor, poliţiştii de frontieră au identificat alţi doi cetăţeni români care au participat, împreună cu şoferul maşinii urmărite, la activitatea infracţională.

Cei trei români, domiciliaţi în judeţul Suceava, sunt cercetaţi de poliţiştii de frontieră pentru trafic de migranţi, cazul fiind instrumentat sub coordonarea Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, în vederea soluţionării legale.

"În acest context, reiterăm că Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a dispus, încă de la debutul situaţiei generate de conflictul din Ucraina, măsuri de întărire a controlului şi supravegherea sporită la frontieră, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acţionează în sistem integrat cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date şi informaţii, precum şi de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute", a precizat Poliţia de Frontieră.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.