Autorităţile din judeţul Argeş au decis să interzică accesul turiştilor pe traseele montane, în condiţiile în care la Bâlea Lac şi la Cota 2000 Transfăgărăşan stratul de zăpadă depăşeşte 30 de centimetri, iar vântul bate cu viteze de 70 de kilometri pe oră, viscolind zăpada proaspăt aşternută şi reducând vizibilitatea la sub 20 de metri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Toate traseele montane din judeţul Argeş au fos închise, din cauza vremii extrem de nefavorabile, anunţă Salvamont Argeş.

Decizia de a interzice accesul turiştilor pe traseele montane a fost luată în condiţile în care, în urma ninsorilor din ultimele 24 de ore, stratul de zăpadă la Bâlea Lac şi Cota 2000 Transfăgărăşan atinge 34 de centimetri, dintre care 20 centimetri aşternuţi noaptea trecută.

Vântul care suflă în rafală are viteza de peste 70 kilometri pe oră şi viscoleşte zăpada, astfel încât pe munte vizibilitatea este redusă sub 20 de metri. Pe alocuri, au apărut troiene de peste un metru, precizează sursa citată.

În aceste condiţii, salvatorii montani le recomandă turiştilor să renunţe la deplasările spre munte, iar turişltii care sunt deja cazaţi în zonele montane din acest judeţ sunt sfătuiţi să aştepte reducerea vitezei vântului şi deszăpezirea drumurilor, pentru a putea pleca spre casele lor în condiţii de siguranţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.