Circulaţia feroviară a fost afectată, în mai multe zone, din cauza arborilor care au fost rupţi de vântul puternic şi care au avariat liniile de contact ale CFR. În aceste condiţii, mai multe trenuri au fost oprite temporar, în staţiile de pe traseu, până la finalizarea reparaţiilor. Trei trenuri care ar fi trebuit să ajungă sâmbătă dimineaţă în Gara de Nord din Capitală au întârzieri de sute de minute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„CFR SA informeaza că circulaţia feroviară se desfăşoară cu dificultăţi, la aceasta oră, pe anumite intervale de staţii de pe raza Regionei CF Brasov. Echipele de intervenţie ale CFR SA intervin pentru remedierea avariilor de la sistemul de alimentare cu energie electrică a liniei de contact”, informează Compania Naţională de căi ferate într-un comunicat dat publicităţii sâmbătă. 
Sâmbătă la orele prânzului, pe relaţia Răstoliţa-Deda Bistra se circulă în continuare cu tracţiune diesel, până la finalizarea intervenţiilor cu drezina pantograf.
Conform sursei citate, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă echipele CFR SA au intervenit pe raza regionalelor Timişoara, Braşov şi Craiova, în condiţiile în care zeci de arbori au avariat liniile de contact din cauza furtunilor puternice în aceste zone. Din această cauză, mai multe trenuri au fost oprite temporar, în staţiile de pe traseu, până la finalizarea reparaţiilor.
„Ne cerem scuze pasagerilor pentru disconfort şi îi asigurăm că depunem toate eforturile ca situaţia să revină la normal cât de repede posibil. Echipajele de intervenţie ale CFR SA sunt mobilizate în dispozitiv complet pe parcursul acestui final de săptămână având în vedere şi avertizarea cod portocaliu de furtuni emisă de ANM”, mai transmite CFR.
Trenuri care ar fi trebuit să ajungă în Bucureşti în această dimineaţă, de la Arad, Galaţi şi Slobozia Veche au întârzieri de 390, 240 şi 200 de minute.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.