Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, afirmă, după aproape o oră de la anunţarea decesului pompierul prins între dărâmături,la incendiul din localitatea Jilava, că echipele de intervenţie fac tot efortul pentru a ajunge la acesta şi „a încerca să îi acorde primul ajutor”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Informaţia că pompierul prins între dărâmături, în timpul intervenţiei pentru stingerea incendiului de la fabrica de încălţăminte din localitatea Jilava, a murit au fost comunicate oficial de la ora 10.00.

O oră mai târziu, ministrul Afacerilor Interne afirmă, într-o conferinţă de presă la Guvern: „Facem tot efortul pentru a ajunge la el şi a încerca să îi acordăm primul ajutor”.

„Până în momentul de faţă, echipele de intervenţii nu au putut ajunge la acesta, pentru că nu au putut fi înlăturate riscurile imediate”, a spus Petre Tobă.

Ministrul a adăugat că acest incident este încă un exemplu de cât de periculoasă este meseria pompierului, a poliţistului, „dar este un risc pe care şi l-a asumat fiecare”.

Oficiali din Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă au declarat, în jurul orei 10.00, pentru News.ro, că pompierul prins între dărâmături, după prăbuşirea unui perete de beton, în timpul intervenţiei pentru stingerea incendiului de la fabrica de încălţăminte din localitatea Jilava, a murit.

Ulterior, aceeaşi informaţie a fost comunicată şi de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, el spunând că pompierul a decedat, dar că, din cauza flăcărilor puternice, nu se poate ajunge la acesta pentru a fi scos de sub peretele de beton.

La acel moment, familia pompierului, care avea 34 de ani, fusese anunţată că acesta a decedat.

În jurul orei 10.30, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) arăta, într-un comunicat de presă, că „un pompier salvator de la Detaşamentul Buftea, Garda Măgurele, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă «Dealu Spirii» Bucureşti-Ilfov a decedat în această dimineaţă, în timpul unei misiuni de stingere”.

IGSU preciza că pompierul, aflat într-unul dintre echipajele care acţionau pentru lichidare a incendiului, a fost surprins de un perete care s-a prăbuşit.

„Întrucât flăcările se manifestă cu violenţă, pompierii nu pot pătrunde în zona în care acesta se află, pentru a-l recupera de sub placa de beton”, potrivit IGSU.

Peretele clădirii s-a surpat spre exterior, pompierul fiind prins între hală şi câteva containere. Placa de beton prăbuşită avea o înălţime de 8 metri şi o lăţime de 10 metri. După prăbuşirea peretelui clădirii, pompierii s-au retras din acea zonă, întrucât exista riscul să se prăbuşească şi restul zidului.

Incendiul de la fabrica de încălţăminte din Jilava a fost anunţat în jurul orei 07.30, flăcările cuprinzând o suprafaţă de aproximativ 2.000 de metri pătraţi.

Pompierii au intervenit cu 13 autospeciale de stingere, patru autoscări, patru autospeciale pentru descarcerare, o autospecială CBRN. De asemenea, la locul incendiului au fost trimise o ambulanţă SMURD şi o unitate de terapie intensivă mobilă.

IGSU a precizat că la locul incendiului se află o echipă de criminalişti, care sub coordonarea procurorului militar cercetează cauzele şi împrejurările în care s-a petrecut tragicul incident.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.