Cei nouă poliţişti de la Serviciul de Înmatriculări din Timişoara reţinuţi pentru luare de mită, după ce ar fi primit sume cuprinse între 20 şi 100 de lei pentru rezolvarea mai rapidă a unor dosare de înmatriculare a maşinilor, au fost arestaţi preventiv de magistraţii Tribunalului Timiş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, luni, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de 10 inculpaţi, pentru luare de mită în formă continuată.

"În fapt, s-a reţinut că în perioada 23.01.2021 - 22.05.2021, inculpaţii - în calitate de funcţionari publici (agenţi de poliţie) în cadrul D.R.P.C.I.V., Compartimentul Înmatriculare şi Evidenţa Vehiculelor Rutiere Timişoara - în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au primit sume de bani cu titlu de mită, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu, respectiv în scopul de a prelua şi elibera în mod preferenţial («peste rând») documentele pentru înmatricularea de vehicule", a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş

Marţi, s-a formulat propunere de arestare preventivă pentru 9 dintre inculpaţi, aceasta fiind admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş, care a dispus emiterea mandatelor de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările continuă în cauză, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptelor.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.