Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, ascunse pe o navă sosită în Portul Constanţa, 15.000 ţigarete de contrabandă, pe care patru cetăţeni străini au încercat să le introducă ilegal în România. Celor patru bărbaţi le-a fost întocmit dosar penal pentru contrabandă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Coastă, o echipă comună de control, formată din poliţişti de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa, împreună cu lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa şi lucrători din cadrul Căpităniei Zonale Constanţa, acţionând în baza unei informaţii, a făcut un control asupra unei nave sub pavilion Belize, sosită din direcţia Tartus (Siria).

În urma verificărilor , au fost descoperite ascunse şi nedeclarate, într-unul dintre compartimentele navei, 750 pachete cu ţigări marca Elegance, fără timbru fiscal.

Echipa comună de control a ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 11.250 lei. De asemenea, poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele a trei cetăţeni din Siria şi a unui cetăţean din Iordania, cu vârste cuprinse între 22 şi 47 de ani, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Cazul a fost preluat de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.