Nouă persoane din judeţul Teleorman care ar fi atestat date nereale privind producerea unor accidente rutiere, inducând în eroare societăţi de asigurare, au fost reţinute/ Anchetatorii au făcut 23 de percheziţii şi au dus la audieri 25 de persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 20 martie, a.c., poliţişti din cadrul structurilor de investigare a criminalităţii economice, investigaţii criminale, criminalistică, arme, explozivi şi substanţe periculoase, acţiuni speciale şi ordine publică din Teleorman, au efectuat 23 de percheziţii domiciliare, într-un dosar pe linie economico-financiară, în  judeţele Teleorman, Olt, Dolj şi municipiul Bucureşti”, a transmis, luni seară, IPJ Teleorman.

Sursa citată a precizat că au fost puse în aplicare 25 de mandate de aducere.

”Activitatea infracţională este instrumentată de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Teleorman, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roşiori de Vede, într-un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, tentativă la înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii”, a mai transmis sursa citată.

Potrivit poliţiştilor, în perioada 2021-2022, persoanele bănuite, prin falsificarea unor înscrisuri sub semnătură privată, ar fi atestat date nereale privind producerea unor accidente rutiere, inducând şi menţinând  în eroare societăţi de asigurare, în scopul obţinerii, în mod injust, a despăgubirii.

Valoarea prejudiciului cauzat este estimată la 160.000 de lei.

”În urma efectuării percheziţiilor domiciliare, au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, înscrisuri, telefoane mobile, suporturi de stocare a datelor informatice şi 6 cartuşe muniţie deţinute fără drept. În urma administrării probatoriului, faţă de 9 persoane bănuite, cu vârste cuprinse între 21 şi 42 de ani, a fost dispusă reţinerea, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Roşiori de Vede, cu propunerea de dispunere a unor măsuri preventive”, a mai transmis IPJ Teleorman.

Suportul de specialitate  a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.