Şoferul de 27 de ani care a provocat, la începutul lunii aprilie, accidentul din Brăila soldat cu decesul a cinci persoane aflate pe trotuar, într-o staţie de autobuz, a fost arestat preventiv, după ce iniţial, pe perioada cât a fost internat în spital, fusese plasat în arest la domiciliu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Magistraţii Tribunalului Brăila au admis contestaţia formulată de procurori la decizia dată iniţial de Judecătorie, de plasare în arest la domiciliu a tânărului, şi au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a şoferului.

El urmează să fie ridicat de poliţişti de la locuinţa sa şi dus în arestul Poliţiei Judeţene Brăila.

Miercuri, tânărul a fost externat din Spitalul Judeţean Brăila şi a fost transportat cu o ambulanţă la locuinţa sa, fiind escortat de Poliţie. În perioada în care a fost internat, şoferul vinovat a fost operat la un picior.

La jumătatea lunii aprilie, Judecătoria Brăila a decis ca şoferul care a provocat accidentul soldat cu moartea a cinci persoane să fie plasat în arest la domiciliu.

În semn de nemulţumire faţă de decizia instanţei, luni şi marţi, rudele celor decedaţi în accident au protestat în faţa Primăriei Brăila. Marţi, lor li s-au alăturat şi alţi brăileni, în total aproximativ 50 de oameni protestând faţă de plasarea în arest la domiciliu a şoferului şi aprinzând candele în memoria victimelor.

Accidentul a avut loc, în 4 aprilie, la ora 06.40, pe şoseaua Râmnicu Sărat din Brăila.

În urma accidentului, cinci persoane, un bărbat şi patru femei, cu vârste cuprinse între 37 şi 52 de ani, aflate într-o staţie de autobuz din Brăila şi-au pierdut viaţa după ce au fost lovite de maşina condusă de tânăr, iar acesta şi o altă femeie, de 47 de ani, tot din Brăila, care aştepta şi ea autobuzul, au fost răniţi.

Imediat după accident, şoferul a fost transportat la Spitalul Judeţean Brăila, unde a fost supus mai multor teste, iar unul dintre acestea - cel de urină - ar fi ieşit pozitiv, indicând consumul unor substanţe cum ar fi amfetamina/benzodiazepina/cannabis. Astfel, probe biologice au fost trimise la IML Iaşi pentru a se stabili dacă şoferul consumase droguri sau medicamente.

În 11 aprilie, Institutul de Medicină Legală din Iaşi anunţa că tânărul nu a consumat alcool sau droguri, ci un medicament anticonvulsivant şi analgezice. "Analizele au arătat că bărbatul se afla sub tratament şi consumase un medicament anticonvulsivant, dar şi nişte analgezice. Nu a consumat alcool şi nici vreo substanţă interzisă", declara, pentru News.ro, Diana Bulgaru, directorul IML Iaşi.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Brăila spuneau că tânărul a venit, în 30 septembrie 2015, la Unitatea de Primiri Urgenţe a unităţii medicale, în urma unei convulsii, dar că acesta nu se află în baza de date a spitalului ca fiind bolnav de epilepsie, fapt care nu exclude însă diagnosticul.

În 14 aprilie, pe numele tânărului a fost emisă o ordonanţă de reţinere pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, după ce a fost audiat în spital, iar o zi mai târziu Judecătoria Brăila a decis ca el să fie plasat în arest la domiciliu, respingând astfel cererea procurorilor privind arestarea preventivă. Decizia a fost contestată de procurori, iar tânărul rămăsese internat, sub pază.

Cazul a intrat şi în atenţia inspectorilor de muncă din Brăila, în condiţiile în care tânărul se ducea la serviciu în momentul în care a provocat accidentul. Şoferul este angajat ca agent de pază la o firmă din Brăila.

El este urmărit penal de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

În urma cercetărilor făcute la locul accidentului de poliţişti şi procurori, s-a stabilit că tânărul, care conducea un autoturism Renault Megane, "pe fondul vitezei excesive şi al deplasării pe contrasens, a încercat să evite impactul cu o autoutilitară care circula regulamentar din sens opus, motiv pentru care a virat brusc stânga, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, pătrunzând direct într-o staţie de autobuz unde a lovit un grup de persoane", se arăta într-un comunicat transmis de Biroul de informare şi relaţii publice al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.