O tânără în vârstă de 26 de ani, bolnavă de COVID-19, a fost amendată de jandarmi cu suma de 1.500 de lei deoarece se afla pe o stradă din municipiul Bistriţa, deşi trebuia să se afle în izolare la domiciliu, şi nici nu purta masca de protecţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Bistriţa-Năsăud, miercuri seara, jandarmii din cadrul Detaşamentului 1 Mobil au observat, în zona străzii Dragoş-Vodă din municipiul Bistriţa, o femeie de 26 de ani care nu purta masca de protecţie corespunzător, astfel încât să îi acopere nasul şi gura, şi i-au atras atenţia cu privire la acest lucru. 
 
"La o primă verificare în baza de date, jandarmii au constatat faptul că femeia în cauză este depistată ca fiind bolnavă de Covid-19 şi ar fi trebuit să se afle în izolare la o adresă din localitatea Lechinţa. Femeia a fost sancţionată cu 1.000 de lei amendă pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu şi cu 500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală. Totodată, jandarmii au întocmit pe numele femeii şi actele de sesizare pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor”, a transmis Jandarmeria Bistriţa-Năsăud. 
 
De asemenea, jandarmii au mai amendat cu 1.000 de lei un bărbat de 63 de ani care trebuia să stea în izolare şi nu a fost găsit la domiciliul declarat. 
 
"Un bărbat proaspăt întors din Germania şi care trebuia să se afle în carantină la domiciu pentru 14 zile, a fost verificat de către jandarmi în cursul zilei de miercuri, 3 februarie. Acesta nu a fost găsit la adresa declarată la Direcţia de Sănătate Publică, acolo locuind altă familie, apartamentul fiind înstrăinat de mai bine de un an. Jandarmii i-au aplicat bărbatului o amendă de 1.000 de lei, pentru nerespecterarea măsurii de carantinare la domiciliu, conform legii”, a mai precizat Jandarmeria Bistriţa-Năsăud.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.