Spargerea bancomatului de pe bulevardul Theodor Pallady din Bucureşti a fost surprinsă de camerele de supraveghere. În imagini se văd două persoane, cu şapcă şi glugă, a căror faţă nu se observă. De asemenea, camerele de supraveghere au surprins momentul exploziei. Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) anunţă că primul caz de acest fel s-a înregistrat în octombrie 2018, de atunci fiind semnalate şase cazuri de distrugere şi tentativă de fur şi trei furturi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spargerea bancomatului de pe bulevardul Theodor Pallady din Bucureşti a fost surprinsă de camerele de supraveghere.

Camera de exterior arată momentul în care două persoane, care au şapcă şi glugă şi a căror faţă nu se poate vedea, monteză dispozitivul pe bancomat.

Camerele de interior surprind momentul în care bancomatul explodează.

IGPR a transmis că primul caz de acest gen s-a înregistrat în România în luna octombrie 2018, iar de atunci şi până în prezent, la nivel national au fost înregistrate, în total, 6 cazuri de distrugere şi tentativă de furt calificat şi 3 cazuri de distrugere şi furt calificat.

”Acest mod de operare este unul importat din alte state ale Uniunii Europene, unde au fost comise fapte de acest gen, în ultimii ani. Din datele existente, a reieşit faptul că, în comiterea unor astfel de infracţiuni în statele europene sunt implicaţi şi cetăţeni români, întrucât autorităţile din aceste state au probat activitatea infracţională a unor grupuri de români ( ex. – Austria şi Spania). În cazurile înregistrate în România, poliţiştii desfăşoară cercetări, în cadrul unor dosare penale, sub supravegherea procurorilor de caz şi cu sprijinul specialiştilor din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a Poliţiei Române”, a transmis IGPR.

Sursa citată a precizat că, în instrumentarea cazurilor, se cooperează, la nivel european, cu Europol şi au avut loc mai multe întâlniri de lucru cu autorităţile din Spania, Italia, Franţa, Germania şi Austria, în cadrul cărora s-a realizat un schimb de bune practici.

”Precizăm faptul că, în cadrul activităţilor desfăşurate pentru documentarea cazurilor din Timiş ( distrugere şi tentativă de furt) şi Arad ( distrugere şi furt), a fost probată activitatea infracţională a unei grupări infracţionale, iar membrii acestei grupări au fost deja reţinuţi şi ulterior arestaţi preventiv, iar la acest moment sunt trimişi în judecată. Totodată, din cercetări s-a stabilit că sunt mai multe grupuri infracţionale care au comis aceste fapte, iar la acest moment, se desfăşoară activităţi pentru documentarea activităţii infracţionale a acestora”, a mai transmis IGPR.

Tototdată, sursa citată a precizat că în urma verificărilor efectuate, nu a rezultat folosirea substanţei cunoscute cu denumirea de TATP (Triacetonă-Triperoxid) - ,,Mama lui Satan” în cazurile înregistrate în România.
 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.