Mai multe apeluri au fost date, în noaptea de duminică spre luni, la numărul de urgenţe 112 de şoferi care au anunţat că un autocar se deplasează haotic pe autostrada A2, pe sensul de mers dintre Constanţa şi Bucureşti, poliţiştii oprindu-l pe şoferul profesionist care avea o alcoolemie de două ori mai mare decât pragul de la care se deschide dosar penal. Şoferul avea un tricou cu mesaje educative pentru şoferi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autocarul face curse regulate Brăila-Bucureşti-Constanţa şi aparţine unei divizii a companiei Atlassib. Duminică spre luni, în jurul orei 0.40 mai mulţi şoferi au sunat la 112 anunţând că autocarul se deplasează haotic de pe o bandă pe alta şi îi pune în pericol pe ceilalţi participanţi la trafic. 

Un echipaj de poliţie l-a reperat pe şoferul autocarului la kilometrul 144 al autostrăzii şi l-a oprit înainte să producă o tragedie. Poliţiştii l-au pus să sufle în etilotest, iar alcoolemia din aerul expirat era de 1,01 miligrame de alcool pur per litru. Este o concentraţie mai mult decât dublul pragului de la care fapta constituie infracţiune.

Şoferul se numeşte Ion Coza, are 61 de ani şi este din Bucureşti. El purta un tricou inscripţionat cu mesajul „Respectăm Viata! Condu prudent! Cei dragi te aşteaptă acasă!”, denumirea unei campanii de sprijinire a serviciilor medicale de urgenţă care intervin în caz de accidente şi de sprijinire a educaţiei rutiere.

„Pe numele şoferului s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, operatorul de transport public a fost sancţionat, conform OUG 37/2007, cu amendă în valoare de 12.000 de lei”, arată Poliţia Română.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.