Şefa Serviciului Achiziţii din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie ”Prof. Dr. Alexandru Obregia” din Capitală, Elena Faur, a fost reţinută pentru 24 de ore de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru abuz în serviciu, fiind suspectată că a atribuit contracte unor firme ”agreate”, la preţuri supraevaluate chiar şi cu peste o mie la sută. Din aceste activităţi s-ar fi creat spitalului un prejudiciu de aproape trei milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii DNA au anunţat, marţi, reţinerea pentru 24 de ore a şefei Serviciului Achiziţii din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie ”Prof. Dr. Alexandru Obregia”, Elena Faur, suspectată de abuz în serviciu.

Procurorii arată că, în perioada octombrie 2012 – decembrie 2016, Elena Faur, în calitate de şef al Serviciului Achiziţii din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie ”Prof. Dr. Alexandru Obregia”, şi-a îndeplinit în mod defectuos, prin încălcarea legislaţiei primare, atribuţiile de serviciu ce îi reveneau în domeniul achiziţiilor publice, (cu privire la cercetarea pieţei pentru obţinerea celei mai bune oferte, negocierea condiţiilor comerciale cu furnizorii, etc.).

”Concret, inculpata Faur Elena a atribuit contractele de achiziţie lucrări sau produse doar unor societăţi «agreate», deşi preţurile practicate de acestea erau mult mai mari decât cele practicate de alţi operatori economici. În acest sens, este de menţionat faptul că în urma comparării preţurilor cu care produsele au fost comercializate către spital, cu preţurile la care aceste societăţi au achiziţionat, ele însele, produsele, a rezultat o supraevaluare a acestora cu 200% până la 1.100%”, arată procurorii DNA.

Aceştia precizează că astfel a fost creat un prejudiciu de 2.994.608,69 lei, ce constituie totodată un folos necuvenit pentru firmele beneficiare al contractelor.

În cursul zilei de marţi aceasta va fi prezentată magistraţilor Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii DNA anunţă că în cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.