Secţia pentru procurori a CSM a admis marţi cererea de apărare a reputaţiei profesionale formulată de cei patru procurori care, alături de adjunctul Poliţiei Capitalei Radu Gavriş, au fost legitimaţi de poliţişti, în 22 ianuarie, la Hanul lui Manuc, din Capitală, unde au fost aplicate amenzi pentru încălcarea restricţiilor impuse în contextul pandemiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât admiterea cererii de apărarea a reputaţiei profesionale formulate de domnii CODRUŢ DUMITRU POPOIU, ALEXANDRU SOLTAN, FLORIN BARAN şi GEORGE ENESCU, procurori în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. (unanimitate)”, a anunţat marţi CSM.

De asemenea Secţia pentru procurori ”nu şi-a însuşit conţinutului răspunsului Inspecţiei Judiciare la obiecţiunile formulate cei patru procurori, fiind înregistrate 2 voturi ”pentru” şi 5 voturi ”împotrivă”.

Cei patru procurori au fost implicaţi în scandalul apărut după ce au fost legitimaţi de poliţişti în restaurantul Hanul lui Manuc, în presă apărând imagini din timpul verificărilor.

Un număr de 27 de persoane, între care şi adjunctul Poliţiei Capitalei Radu Gavriş, au fost găsite de poliţişti în 22 ianuarie, în restaurantul Hanul lui Manuc. Printre clienţi se afla şi o persoană care trebuia să fie în carantină, în judeţul Călăraşi. Poliţiştii au amendat 25 de clienţi, dar şi pe reprezentanţii localului, considerând că au fost încălcate restricţiile impuse în contextul pandemiei de COVID-19. 
Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat atunci că nu tolerează încălcări ale legii, iar în ceea ce-l priveşte pe Radu Gavriş a fost demarată cercetarea preliminară. Gavriş a fost înlocuit de la coordonarea activităţilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, ca urmare a amenzii primite.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a transmis ulterior că la Hanul lui Manuc se aflau, în timpul acţiunii poliţiştilor , patru procurori împreună cu un ofiţer din cadrul Poliţiei Capitalei, fără a avea vreo legătură cu ceilalţi clienţi. Instituţia a afirmat că procurorii nu participau la o petrecere privată.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.