Scurgeri de îngrăşământ lichid de tip URAN dintr-un vagon de tren se înregistrează, miercuri, în localitatea Harghita, pompierii şi jandarmii aflându-se la faţa locului, substanţa respectivă nefiind inflamabilă, ci doar corozivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, pompierii au fost solicitaţi să intervină, miercuri dimineaţă, după ce au fost remarcat scurgeri de îngrăşământ lichid de tip URAN dintr-un vagon de tren, în localitatea Siculeni, la faţa locului deplasându-se două echipaje.

Astfel, trenul respectiv transporta îngrăşământ de la Târgu Mureş către Giurgiu, iar în localitatea Siculeni au fost observate scurgerile respective. Atunci vagonul respectiv a fost decuplat de la garnitură şi trecut pe o linie secundară, iar trenul şi-a putut continua drumul. Vagonul este încărcat cu 62.000 de litri din substanţa respectivă şi autorităţile estimează că până în prezent s-ar fi scurs 2.500 de litri.

În zonă au ajuns şi jandarmii care au izolat zona respectivă pe o suprafaţă de 500 de metri.

De asemenea, la faţa locului sunt aşteptate echipaje CBRN de la ISU Neamţ şi ISU Bacău.

Totodată, sunt aşteptaţi şi reprezentanţii companiei care transporta îngrăşământul pentru a veni cu o cisternă şi a goli vagonul respectiv.

Reprezentanţii ISU Harghita spun că substanţa respectivă nu este inflamabilă, ci doar corozivă.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.