Pompierii din Satu Mare intervin, joi seară, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la groapa ecologică de la Doba. Au fost dislocate trei autospeciale, dintre care una de capacitate mare, veche de 50 de ani, care s-a şi defectat în timpul intervenţiei. Peste 20 de pompieri au lucrat pentru stingerea focului care arde mocnit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incendiul a izbucnit în jurul orei 19.00, joi seară, la groapa ecologică de la Doba, judeţul Satu Mare. 

”Situaţia identificată în urma recunoaşterii: pe o suprafaţă de aproximativ 1000 de metri pătraţi ardeau deşeuri menajere de pe amplasament. Din partea Inspectoratului au fost angrenaţi un număr de 3 ofiţeri şi 18 subofiţeri. De asemenea, au participat la intervenţie, SVSU Doba, SVSU Ardud cu o autospecială de stingere cu apă şi spuma, SVSU Lazuri, la fel cu o autospecială de stingere”, transmite ISU Satu Mare. 

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

Intervenţia pompierilor presupune folosirea unei cantităţi mari de apă, având în vedere că arde mocnit.   

”În acest sens, autospecialele se alimentează atât de la reţeaua exterioară a amplasamentului, cât şi de la reţeaua de hidranţi din comuna Terebeşti, respectiv localitatea Gelu”, a mai transmis ISU Satu Mare. 

În timpul intervenţiei, o autospecială, veche de 50 de ani, s-a defectat. 

”Este vorba despre o autospecială fabricaţie în anii 70, cu capacitate de 9.000 de litri de apă, de care ne folosim în situaţii precum intervenţia de astăzi, unde este nevoie de cantitate mare de apă. Toate autospecialele au reviziile tehnice la zi. Având în vedere anul de fabricaţie al autospecialei în cauză, defecţiuni tehnice pot apărea în orice moment”, a explicat ISU Satu Mare. 

Incendiul  fost localizat, pompierii intervin pentru lichidarea acestuia.   

Cauza probabila este în curs de stabilire. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.