Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări au amendat, la finalul săptămânii trecute, şase firme din Bucureşti pentru mai multe încălcări ale legislaţiei în domeniu. Pe numele unui cetăţean străin a fost emisă decizie de returnare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În perioda 7-8 septembrie a.c., poliţiştii de imigrări din cadrul Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti - Serviciul Depistări şi Combaterea Şederii şi Muncii Ilegale a Străinilor au desfăşurat o acţiune, pe raza de competenţă, scopul fiind prevenirea şi combaterea şederii şi muncii ilegale a cetăţenilor străini. Pentru abaterile constatate, şase societăţi comerciale au fost sancţionate contravenţional, pentru diferite încălcări prevăzute de OG nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul Românie, respectiv OUG 194/2002 privind regimul juridic al străinilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, valoarea totală a amenzilor fiind de 10.500 de lei”, a transmis, luni, într-un comunicat de presă, Inspectoratul General pentru Imigrări.  

Sursa citată a precizat că, în cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii de imigrări, împreună cu poliţiştii Secţiei 22 Poliţie din cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti, au depistat cu şedere ilegală doi cetăţeni străini, un bărbat, de 36 de ani, din Pakistan şi o femeie de 37 de ani, din Cuba. 

”Pe numele bărbatului a fost emisă decizie de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 zile de pe teritoriul ţării noastre. Întrucât femeia este părintele unui copil minor a fost îndrumată să se prezinte la formaţiunea teritorială a Inspectoratului General pentru Imigrări, în vederea reglementării dreptului de şedere”, a mai preciat sursa citată.   

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă desfăşurarea unor astfel de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.