Şapte persoane din judeţele Argeş, Olt şi Dâmboviţa au fost reţinute sub acuzaţia de înşelăciune în domeniul asigurărilor, fiind suspectate că au încasat 80.000 de euro de la companii de asigurări în urma unor accidente rutiere regizate. La percheziţii, poliţiştii au descoperit numeroase elemente de caroserie, pe care bănuiesc că suspecţii le schimbau, solicitând despăgubiri pentru evenimente rutiere care în realitate nu avuseseră loc. La momentul deschiderii anchetei, aceleaşi persoane aveau depuse dosarele pentru a primi noi despăgubiri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Argeş reţinut pentru 24 de ore, şapte persoane, cu vârste între 33 şi 43 de ani, din judeţele Dâmboviţa, Argeş şi Olt, suspectate de fraude în domeniul asigurărilor.

Suspecţii vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propuneri de luare a unor măsuri preventive.

Cel şapte fuseseră duşi la audieri marţi, după ce poliţiştii au pus în executare 15 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Argeş şi Dâmboviţa

”Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2023 – 2024, opt persoane ar fi solicitat şi primit bani de la societăţile de asigurare – reasigurare, în vederea efectuării reparaţilor unor autovehicule, distruse în mod intenţionat, în cadrul unor accidente de circulaţie regizate, prezentate ca fiind accidente de circulaţie reale. În această fază a cercetărilor, prejudiciul în dauna mai multor societăţi de asigurări a fost stabilit la aproximativ 80.000 de euro”, informa Poliţia Argeş.

La percheziţii, poliţiştii au descoperit numeroase elemente de caroserie, aşezate în funcţie de tipul elementului şi de marca autovehiculului, unele şifonate, altele întregi, bune de montat pe autovehicul. Surse judiciare au declarat pentru News.ro că poliţiştii suspectează că cei şapte schimbau elementele de caroserie şi cereau despăgubiri.

Aceleaşi surse au precizat că dosarul a fost deschis după ce poliţiştii s-au autosesizat. În  cadrul anchetai, poliţiştii au identificat cazuri în care despăgubirile au fost achitate de către firmele de asigurări, dar şi situaţii în care dosarele erau depuse iar suspecţii aşteptau plăţile, în aceste ultime cazuri firmele fiind anunţate despre existenţa suspiciunilor de fraudă şi oprind plăţile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.