Şapte buzoieni pasionaţi de căutarea comorilor vor fi răsplătiţi cu peste 10 mii de euro după ce în ultimii doi ani au descoperit mai multe obiecte de tezaur pe care le-au predat autorităţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cei 7 buzoieni au descoperit pe raza comunei Costeşti un tezaur compus din 2564 de monede, tezaur medieval, încă un tezaur dacic, un alt tezaur medieval, dar de dimensiuni mult mai mici, plus alte câteva elemente de bijuterie şi decor vestimentar. Este vorba despre o cană cu toartă şi 2517 piese din metal, reprezentând monede de diferite tipuri. Obiectele arheologice descoperite au fost evaluate de un expert autorizat de Ministerul Culturii la valoarea de 33.618 euro. Cei 7 buzoieni sunt deţinători autorizaţi de detectoare de metale, care de-a lungul timpului au mai făcut descoperiri de tezaure pe teritoriul judeţului Buzău", a declarat directorul Muzeului Judeţean Buzău, Daniel Costache.

Potrivit legii, persoanele care descoperă astfel de tezaure pot solicita statului acordarea a 30 la sută din valoarea estimată a bunurilor la momentul plăţii.

În acest sens, consilierii judeţeni buzoieni au aprobat un proiect de hotărâre prin care cei 7 buzoieni îşi vor primi echivalentul a 30 la sută din valoarea obiectelor găsite.

Banii le vor fi acordaţi prin virament bancar în contul unuia dintre căutători, conform acordului exprimat de fiecare dintre cei 7.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.