Doi turişti din Bucureşti s-au aventurat pe munte fără a fi echipaţi, fără a cunoaşte traseul şi fără a avea lanterne, anunţă Salvamont Prahova, care precizează că turiştii au fost găsiţi şi sunt coborâţi de pe munte prin Predeal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un turist şi o turistă din Bucureşti au intenţionat să facă o drumeţie montană, fără să aibă cele mai elementare cunoştinţe despre acest lucru. Nu erau echipaţi corespunzător, nu s-au interesat în prealabil despre traseul pe care intenţionau sa-l parcurgă (gradul de dificultate, durata de parcurgere al acestuia, etc.), nu aveau lanterne... şi aşa cum era de aşteptat, s-au şi rătăcit. Nu mai zicem de condiţiile meteo existente.”, relatează Salvamont Prahova, care-i încadrează pe aceştia în categoria ”Aşa nu!”.

În zona respectivă era însă semnal la telefon şi turiţtii au putut alerta salvamontiştii.

”Trei salvatori montani de la Formaţia Azuga au pornit în căutarea lor, gasindu-i în golul alpin din apropierea Vf.Grecului. În acest moment sunt coborati de pe munte, prin Predeal”, precizează Salvamont Prahova.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.