Şaisprezece persoane - cetăţeni sirieni, irakieni şi turci - care încercau să iasă ilegal din ţară ascunse în remorca unui camion cu destinaţia Germania au fost prinse de poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, judeţul Arad.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II-Csanadpalota s-a prezentat, în noaptea de miercuri spre joi, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul turc T.B., în vârstă de 30 de ani, la volanul unui automarfar cu semiremorcă, ambele înmatriculate în Germania, arată Poliţia de Frontieră, într-un comunicat de presă.

Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire, coji de seminţe de floarea soarelui, cu destinaţia Germania.

În urma controlului asupra mijlocului de transport, au fost descoperite ascunse, în interiorul remorcii, în spatele paleţilor cu marfă, şaisprezece persoane, dintre care paisprezece bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 35 de ani, şi doi minori în vârstă de 14 şi 16 ani.

Aceştia au fost duşi la sediul instituţiei pentru cercetări, unde, în urma verificărilor preliminare, s-a stabilit că grupul era format din opt cetăţeni sirieni, cinci irakieni şi trei cetăţeni turci, solicitanţi de azil în ţara noastră.

Şoferul este cercetat de poliţiştii de frontieră pentru trafic de migranţi, iar cei şaisprezece cetăţeni străini pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale care se impun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.