Un român aflat în stare gravă în Bulgariam a fost transportat, joi, cu un elicopter SMURD la un spital din Bucureşti. Bărbatul a suferit intoxicaţie cu etilenglicol, insuficienţă respiratorie şi insuficienţă renală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspectoratul General de Aviaţie al MAI anunţă, joi, o misiune externă în Bulgaria.

”Având în vedere solicitarea Ambasadei României în Bulgaria, transmisă Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General de Aviaţie al M.A.I. a desfăsurat o misiune de transfer a unui pacient român, pe ruta Yambol (Bulgaria) Bucureşti. Bărbatul se afla în stare gravă, fiind diagnosticat cu intoxicaţie cu etilenglicol, insuficienţă respiratorie şi insuficienţă renală, fiind necesar transferul acestuia în România”, a transmis IGAv.

Sursa citată a precizat că echipajul elicopterului a preluat pacientul din localitatea Yambol, Bulgaria, şi l-a transferat de urgenţă la Bucureşti, unde a fost preluat de o unitate de terapie intensivă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov şi transportat la Spitalul Clinic de Urgenţa Floreasca, unde a fost predat pentru continuarea investigaţiilor medicale.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.