Salvamontiştii din Prahova anunţă risc ridicat de producere a unor avalanşe în Masivul Bucegi, în Munţii Baiului şi Ciucaş şi recomandă mai multe trasee care în această perioadă pot fi parcurse în condiţii de siguranţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Risc mare de avalanşă, de gradul 4, în Munţii Bucegi,  Baiului şi Ciucaş.Pe văile de abrupt, unde din cauza viscolului acumulările de zăpadă sunt majore, riscul de avalanşa este foarte mare, de gradul 5. Oricât de pregătiţi aţi fi sau de ce echipamente performante dispuneţi, vă rugăm să nu abordaţi traseele turistice închise în sezonul de iarnă, văile de abrupt sau schiatul off-piste”, transmit salvatorii montani prahoveni vineri, pe pagina de Facebook a Salvamont Prahova. 

Conform sursei citate, pentru următoarele zile este prognozată o încălzire accentuată, crescând astfel riscul ca stratul superior de zăpadă, ce are o coeziune slaba, să plece cu uşurinţă la supraîncărcări.

„Nu vă riscaţi în mod inutil viaţa! Pentru turiştii care doresc să efectueze drumeţii în această perioadă, vă recomandăm câteva trasee ce pot fi parcurse în siguranţă: Sinaia - Poiana Stănii, Buşteni - Cascada Urlătoarea, Azuga - Cabana Susai, Cheia - Muntele Roşu”, mai scriu salvamontiştii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.