Procurorii DIICOT, împreună cu poliţişti de la Crima Organizată din Timişoara au destructurat o reţea de trafic de droguri, în urma acţiunii patru persoane, printre care liderii grupării, fiind reţinute pentru 24 de ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit anchetatorilor, mai multe persoane care plănuiau să îşi organizeze la Timişoara o bază şi care s-au adunat la prima lor reuniunea au fost ridicate, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de poliţişti, jandarmi şi procurori ai DIICOT.

În urmă cu mai multă vreme, doi români stabiliţi în Austria au început să aprovizioneze cu droguri piaţa din Timişoara. Totul se întâmpla discret şi numai la comandă. Marfa era transportată pe un traseu mai lung, şi nu direct la destinaţie. Din Austria era trimisă în Grecia, iar de acolo la Bucureşti şi mai apoi la Timişoara.

Traficanţii cereau pentru un kilogram de canabis 2.500 de euro.

Deoarece cererea din Timişoara era tot mai mare, cei doi români au decis să îşi organizeze aici o reţea, mai ales că recent un client solicitase o cantitate mai mare, mai exact zece kilograme de canabis de cea mai bună calitate.

Cei doi români stabiliţi în Austria, lideri ai flierei, au convocat o primă reuniune la Timişoara, cu alţi doi cunoscuţi, într-o casă din oraş. Odată cu ei a ajuns şi o parte din marfa de zece kilograme solicitată de client şi care era atent supravegheată. Aceştia au fost surprinşi, chiar în timpul întâlnirii, de poliţiştii de la Crima Organizată, jandarmii şi procurorii DIICOT.

Cei patru au fost duşi la audieri la sediul DIICOT din Timişoara. Au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi vor fi cercetaţi pentru trafic internaţional de droguri, respectiv trafic de droguri de risc. Vor fi prezentaţi judecătorilor Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.