Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a ajuns, vineri dimineaţă, la locul în care s-a prăbuşit elicopterul SMURD, în Republica Moldova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Azi-noapte (joi noapte, n.r.) am plecat spre Republica Moldova", a spus Arafat pentru News.ro. Arafat s-a aflat, joi, la Amsterdam, la Reuniunea reprezentanţilor protecţiei civile din ţările Uniunii Europene, alături de şeful IGSU, generalul Ovidiu Vasilică.

Potrivit secretarului de stat în MAI, la locul accidentului sunt, la această oră, Poliţia criminalistică şi procurorii moldoveni.

Arafat însoţeşte echipa de anchetă din România care face cercetări la locul accidentului aviatic, în comuna Haragîş din raionul Cantemir.

Potrivit autorităţilor din Republica Moldova, trupurile neînsufleţite ale celor patru salvatori SMURD au fost transportate la Chişinău, în vederea autopsiei, care urma să fie realizată în colaborare cu legişti de la Iaşi.

Specialiştii Poliţiei Române, aflaţi sub coordonarea procurorilor militari, au ajuns la locul accidentului cu Unitatea Mobilă pentru Identificarea Victimelor Dezastrelor.

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat joi un decret prezidenţial prin care ziua de 3 iunie este declarată zi de doliu naţional în memoria celor patru victime ale accidentului aviatic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.