Poliţiştii de la Direcţia de Investigarea Criminalităţii Economice au deschis o anchetă pe numele medicului Diana Lilia Brandabur de la Secţia Exterioară de Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, care ar fi emis 136 de reţete falsificate în baza cărora ar fi creat un prejudiciu de 124.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, unii dintre pacienţii ale căror nume apăreau pe reţetele compensate integral muriseră cu 10 ani înainte de emiterea acestor prescripţii. Alţii nu sufereau de afecţiuni psihiatrice şi nici măcar nu erau în evidenţa medicului.

Prescripţiile respective au fost date unor farmacişti din Constanţa care solicitau decontarea la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Cele 136 de reţete falsificate ar fi fost emise între 2008 şi 2012 şi au creat un prejudiciu de 124.000 de lei.

Medicul Diana Lilia Brandabur, psihiatru la Secţia Exterioară de Psihiatrie din Palazu Mare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa este cercetată pentru înşelăciune, abuz în serviciu, luare de mită şi dare de mită, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi uz de fals, mai arată Poliţia Română. Faţă de ea s-a dispus cercetarea sub control judiciar şi i s-a interzis să practice medicina într-un spital de stat. În plus, anchetatorii au pus sub sechestru două imobile şi conturile bancare ale suspectei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.