Un profesor de matematică de la Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Piatra Neamţ este acuzat că a hărţuit o elevă de la seral, căreia i-a cerut poze nud. Eleva a reclamat incidentul directoarei adjuncte care nu a luat măsuri şi a acuzat eleva că s-a înscris la un profil care nu ar fi potrivit pentru ea. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că profesorul este cercetat disciplinar, iar directoarea adjunctă a fost demisă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Rise Project, un profesor de matematică de la Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Piatra Neamţ este acuzat că a hărţuit o elevă de la seral.
 
”Credeam că trimiţi o poză cu tine goală, că de matematică sunt sătul”, i-ar fi scris profesorul elevei. 
 
Aceasta a reclamat incidentul directoarei adjuncte care a considerat că nu este problema şcolii, întrucât hărţuirea nu a avut loc în incinta şcolii, iar eleva este majoră. 
 
În plus, directoarea adjunctă a acuzat eleva că şi-a ales o clasă nepotrivită, respectiv profil de mecanică. 
 
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marţi seară, la Digi 24, că directorul adjunct a fost demis, iar profesorul este cercetat disciplinar. 
 
”I-a fost cerută demisia doamnei director adjunct care a încercat să ia apărarea acestui cadru didactic. Demisia produce efecte începând de astăzi. Doamna director adjunct Mihaela Zachman - care  nu a considerat că este o problemă suficient de gravă – nu mai este director adjunct. În acelaşi timp, cercetarea disciplinară continuă şi se vor lua măsuri pe care le vom  urmări îndeaproape. Repet: toleranţă zero pentru astfel de  situaţii”, a declarat Sorin Cîmpeanu. 
 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.