Bărbatul de 33 de ani care şi-a incendiat mătuşa în scara unui bloc din Bucureşti a premeditat fapta, înainte de a se îndrepta către locuinţa femeii el cumpărând 5 litri de benzină de la o staţie de carburant. Agresorul a lovit în mod repetat victima, cu picoarele, la nivelul capului şi corpului. Ulterior, a aruncat benzină peste ea şi i-a dat foc. Incendierea s-a produs cât timp victima era în viaţă, au stabilit procurorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 06.11.2023, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au pus în mişcare acţiunea penală împotriva unui inculpat (un bărbat de 33 de ani), cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie în modalitatea omorului calificat, săvârşit cu premeditare şi prin cruzimi”, a transmis, marţi, Aprchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Sursa citată a precizat că, din cercetări s-a stabilit că, luni, în jurul orei 08.40, în timp ce se afla în apropierea intrării din spate într-un bloc din mun. Bucureşti, sector 6, pe fondul unui conflict preexistent, inculpatul a exercitat acte de violenţă asupra victimei, o femeie de 54 de ani, agresând-o prin lovirea cu picioarele la nivelul capului şi corpului.

”În acelaşi context, inculpatul a stropit victima cu un lichid inflamabil, cel mai probabil benzină, după care a incendiat-o cu o brichetă. Alertate de martorii oculari, echipajele de urgenţă au sosit la faţa locului şi au constatat decesul victimei. Trupul victimei a fost transportat la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” pentru efectuarea autopsiei medico-legale”, au mai transmis procurorii.

Potrivit acestora, probele au relevat că inculpatul este membru de familie al victimei (nepot de frate) şi a premeditat săvârşirea faptei, procurând 5 litri de benzină de la o staţie de carburant, deplasându-se apoi la imobilul în care locuia victima.

”Având în vedere că inculpatul a incendiat victima cât timp aceasta încă era în viaţă, procurorii au apreciat că omorul a fost săvârşit prin cruzimi. Inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile”, au mai transmis procurorii.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Omoruri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.