Daniel Gabriel Husein, zis Dasaev, principalul suspect în cazul atacului comis asupra celor doi baschetbalişti americani, recunoaşte agresiunea, dar nu şi înjunghierea celor doi sportivi, a declarat avocatul bărbatului, Sorin Ispas, la ieşirea de la audieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sorin Ispas, apărătorul lui Daniel Gabriel Husein, a declarat că procurorii au decis emiterea unei ordonanţe de reţinere care expiră marţi, la ora 15.00, judecătorii de la Tribunalul Brăila urmând să decidă dacă se impune măsura arestului preventiv.

Potrivit lui Sorin Ispas, Dasaev este cercetat pentru tulburarea liniştii publice şi tentativă de omor. La audieri, bărbatul ar fi recunoscut agresiunea, însă neagă că i-ar fi înjunghiat pe cei doi sportivi americani.

Potrivit procurorului de caz, Mircea Ciutac, în certificatul medico-legal se arată că una dintre victime a suferit leziuni pentru care necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, leziunile punându-i viaţa în pericol. Celălalt sportiv are nevoie de 20-30 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

O singură persoană i-a înjunghiat pe sportivi, a precizat procurorul de caz Mircea Ciutac. Conflictul a fost spontan, fără ca protagoniştii să fi avut vreo altercaţie înainte de atac.

În prezent, poliţiştii fac cercetări pentru a identifica şi a duce la audieri toate persoanele implicate în conflict.

Baschetbaliştii americani Darrel Bowie si Joseph McClain, de la ACS Cuza Sport Brăila, au fost înjunghiaţi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe o teresă din municipiul Brăila. Sportivii au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Brăila, fiind operaţi de urgenţă.

Duminică, Darrel Bowie, care a fost mai grav rănit, a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

De la început, Daniel Gabriel Husein, zis Dasaev, a fost principalul suspect al anchetatorilor care au anunţat că imaginile de pe camerele de supraveghere din local "sunt clare". Dasaev este recidivist, el fiind condamnat pentru proxenetism şi viol de o instanţă din Spania, infracţiunile fiind comise pe teritoriul acestei ţări. Bărbatul a primit 20 de ani de detenţie, însă a fost eliberat după 7 ani, în 2014.

El s-a predat procurorilor în cursul zilei de luni, însoţit de avocat. Dasaev susţine că este nevinovat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.